Metrou Bucuresti vs. Metrou Dubai

on miercuri, 14 aprilie 2010


Bucuresti Vs. Dubai









In Bucuresti metroul este cel mai ok mijloc de trasport in comun. Nu opreste la semafoare, nu intepeneste in ambuscade, isi vede de treaba lui, opreste regulat doar in statii. Ambientul statiilor de metrou nu este foarte prietenos dar tinand cont ca ajungi mai repede la destinatie faci abstractie de peretii scorojiti, bancile care par a fi de la iaugurarea metroului din 1971 si mirosul imbacsit.


Şi bogaţii merg cu metroul. Este vorba despre arabii din Dubai, care, deşi nu au probleme cu finanţele preferă să meargă cu transportul în comun. După ce veţi vedea imaginile de mai jos veţi înţelege de ce.

Metroul din Dubai a fost deschis în luna septembrie a anului trecut, când au fost deschise 11 staţii, iar numărul celor care au călătorit cu el în primele 4 luni de la deschidere a ajuns la cifra de 7,5 milioane de persoane. Până pe 30 aprilie va mai fi deschis un tronson cu încă 7 staţii, iar până în luna octombrie vor mai fi disponibile încă 11 staţii. Până la finalul acestui an, metroul din Dubai, una dintre cele mai bogate zone de pe planetă, va fi complet operaţional.